Летен тенис лагер в Тенис училище Жекова!

Лятото е любим сезон на всички ни, но освен усмивки, носи и известен дискомфорт за родителите. В работния им график трудно се вписва целодневната грижа за децата, докато те са във ваканция. Освен да се грижат за физическата им форма, родителите трябва да им осигурят и подходяща среда за поддържане на социалните им умения, комуникацията и контактите с други деца. Спортът е идеалната възможност за всичко това.

В Тенис училище Жекова посрещат децата с топлина и готовност за активни тренировки и забавления през цялото лято. Летният тенис лагер в Тенис училище Жекова на кортовете на Национална спортна академия се провежда от 06 юни до 10 септември.

Преди да ви разкажем за програмата и заниманията, ще ви припомним накратко кои са Лили и Максим - усмихнатите треньори, които ще посрещнат децата ви, както и вас самите.

В този обичан от всички деца в академията тандем професионалният спортист е Лили. Освен образованието и подготовката й, професионалният й път включва и преподавателска дейност в НСА през последните 12 години. От приблизително същото време се занимава и с детски тенис групи. При Максим тенисът е призвание и неизчерпаема любов. От 2016-та година насам той също се отдава на работата с детски групи и с детски тенис училища.

Двамата имат общо верую: "Спортът трябва да е достъпен за всеки желаещ да го практикува независимо от възрастта, уменията или физическата му форма. Тенисът е спорт за всеки. Това е нашата мисия и я следваме успешно.”

Според Максим Максимов това, което прави един треньор успешен, е характерът му и търпението. А за Лили Жекова едно от най-важните неща е умението за комуникиране. Личната им мисия като треньори е да научат най-много деца да играят тенис и да се забавляват, да се чувстват щастливи и да се връщат на корта с желание и усмивка. 

Летен тенис лагер в Тенис училище Жекова

Забавленията и тренировките в детския лагер са съпътствани от различни други видове активности, които помагат в изграждането и поддържането, както на дисциплината, така и на комуникацията и социализацията на децата. 10-годишният опит на Лили Жекова в организацията и провеждането на тенис лагери несъмнено помага за това.

Всеки ден протича по предварително изготвена програма на занимания. Тя включва посрещане на децата рано сутрин и занимания до късно вечер с цел улесняване на графика на родителите и съответно максимална грижа за децата.  

от 08:30 до 10 ч. - посрещане на децата.   

• от 10 до 12 ч - занимания с тенис

• от 12 до 13 ч - специално за децата се приготвя тристепенно обедно меню в близкия ресторант

• от 13 до 14 ч - активна почивка и настолни игри

• от 14 до 16 ч - занимания с тенис 

от 16 ч до 18 ч - настолни игри и изпращане на децата.

В летния тенис лагер се приемат деца над 5-годишна възраст. Поради нарастващия брой желаещи за трениране в академията към екипа й се присъединява Стефан Балабанов. Младият треньор е студент четвърти курс по специалност Тенис в НСА, като паралелно учи и втора специалност учител по Физическо възпитание и спорт. Екипът от млади, усмихнати и енергични треньори превръщат лятото в още по-наситен ваканционен сезон за децата.

Тенис училище Жекова използва кортовете на НСА “Васил Левски”. Комплексът разполага с кортове с две настилки - клей и хард, както и със закрит с балон. На децата се осигурява пълно оборудване - ракети и топки. При желание да бъде закупена собствена тенис ракета на детето, професионалистите с готовност ще откликнат със съвети за избор на най-подходящата. 

За празника на Деня на детето - 1 юни - Тенис училище Жекова ще направи подарък за всички деца: безплатен тенис урок за тези, които искат да направят първите си крачки в този спорт и да се запознаят с него.

Графикът на тренировките за 1 юни е следният: 

10 ч - тренировка за деца между 5 и 8 г.

11 ч - тренировка за деца между 9 и 11г.

12 ч -  тренировка за деца над 11-годишна възраст

*С Тенис училище Жекова може да се свържете на тел: 0884 88 46 22