MAP Tennis – школа за шампиони

В тази рубрика в блога на Click&Play (clickandplay.bg) ви представяме треньори, тенис академии и клубове от цялата страна.

Срещнахме се с екипа на „MAP Tennis“, школа по тенис създадена от трима амбициозни треньори, името на която е сбор от първите букви на имената им. Михаил, Александър и Пресиян ви приканват: “Welcome to our MAP! We are here to bring the right Motivation, Attitude and Perseverance!” - Добре дошли на нашата карта! Ние сме тук, за да създадем правилната мотивация, отношение и постоянство!

Михаил Петров е завършил НСА с профил треньор по тенис, притежава лиценз “C” към БФТ, освен това е преминал и курс за кондиционен треньор с лектор Хайме Фернандес. В треньорските му постижения присъства дълъг списък от състезатели шампиони, както при индивидуалните състезания, така и при отборните (за повече информация може да посетите следния линк https://www.facebook.com/108365227544951/posts/115138453534295 ).

Александър Пенев е треньор от 22 години, 11 от които е бил национален треньор на юношите и девойките ни на възраст до 12, 14 и 16 години. Притежава лиценз “А” към БФТ.(повече за професионалните му постижения може да намерите в този линк https://www.facebook.com/108365227544951/posts/115743473473793 ).

Пресиян Коев е първият български треньор с успешно завършено 3-то ниво към Международната федерация по тенис. По време на треньорската си кариера е работил към БФТ на различни позиции (национален координатор на програмата Тенис 10, спортен директор, бил е основен организатор на курса по методика на Международната тенис федерация, където получават своето тенис образование над 150 български треньори) ( разгледайте повече за постиженията му като треньор и професионалния му опит тук - https://www.facebook.com/108365227544951/posts/116190156762458 ).

Отскоро част от екипа на “MAP Tennis” е и опитния специалист и директор на тенис училището Димитрина Иванова, която през годините завършва курсовете на ITF и Evolve 9 свързани с модерните методики в обучението на подрастващи.

Екипът на  MAP Tennis работи на кортовете на  Тенис клуб “15-40” София - един от малкото клубове с най-висока “първа категория” в страната от 2014та година насам. В него постоянно тренират над 100 деца, като атмосферата, която се усеща на корта е на забавление и истински приятелства, макар, че кипи усилен тренировъчен процес. Кортовете се намират на територията на спортен комплекс „Академик” в кв. „Редута”.

Особено приятно за нас беше да усетим нагласата на треньорите към процеса: удовлетворение от израстването на техните състезатели, от развиването на личностните им качества и умения, споделените емоции по пътя. Това за тях са и най-важните страни на треньорската професия.

По време на посещението ни в клуба, впечатление ни направиха най-малките тенисисти, които бяха само на 4-5 годишна възраст. Треньорският екип следва най-новите тенденции в спортната методика и вярва, че това е добра възраст децата да се запознаят с тениса.

Разбира се, като масов спорт, тенисът е любим за все повече хора, а програмата за начинаещи любители в клуб “15-40” дава възможност в рамките на няколко часа играчите да се запознаят с основните удари в тениса и да започнат да сервират и разиграват помежду си, дори да играят точки! От екипа споделят и каква е причината да стартират група за възрастни: “При нас често се случва родители или баби и дядовци да се запалят по тениса, докато наблюдават децата и внуците си на корта.” С началото на учебната година клубът стартира отново и записването за тези тренировки, които дават възможност хората от едно семейство да тренират едновременно.

Една от отличителните характеристики на клуба е начинът на преподаване: “С напредването на технологиите ежедневието на нашите деца се променя, това води и до промени в начина, по който те учат и възприемат информацията. Именно това наложи необходимостта от промяна и на начина на преподаване, тъй като конвенционалният такъв, по който се преподаваше до преди 10-15 години, вече не работи. Въвеждането на по-меки топки, малки ракети и мрежи даде възможност на децата още с първите си посещения на корта да усетят тръпката от играта с партньор и състезаването.” Това пък от своя страна води и до успехите на MAP Tennis в детско-юношеския тенис на всяко ниво - eвропейски лични и отборни първенства, световни отборни първенства, титли от ITF (световни турнири до 18 г.) и ТЕ (европейски турнири до 14 и 16 г.), множество държавни лични и отбори шампиони на България във всяка възраствова група (до 12, 14, 16, 18 г.).

На всички нас оказва влияние и външната среда или иначе казано - материалната база. В клуба ни посрещна отлична такава: на разположение на състезатели и клиенти са пет клей корта, четири от които през зимата се покриват с балон. В непосредствена близост е базата на Стадион “Академик", като залите там дават възможност за провеждане на физическата подготовка на състезателите.

Попитахме ги кои за тях са трите най-важни ценности в професията: “Отношението към работния процес, взаимното уважение и автентичността!”. Както самите треньори споделят, а и ние го усетихме по този начин: „Ние сме “Мечтатели, Артисти, Професионалисти отдадени на кауза, с мисия да вдъхновяваме децата по техния път и да изградим характери, които гледат на предизвикателствата като възможности!”

Запазете сега твоя корт на https://clickandplay.bg/15-40-reservation-13.09.2021-5.html или на 0887 500 599, където може да получите и допълнителна информация относно запазване на час с треньор!